Lasse Brunø: En kamp for Rebilds ordblinde


Fredag 24. september 2021 kl. 20:00

Lasse Brunø: En kamp for Rebilds ordblinde
Lasse Brunø, lektor og byrådskandidat (C), Skørping. Foto: Det Konservative Folkeparti Rebild


Af Lasse Brunø, lektor og byrådskandidat (C), Skørping

”En kamp” for Rebilds ordblinde

”En kamp”, sådan beskriver halvdelen af de ordblinde elever i en undersøgelse af Egmontfondet hverdagen. Og det er en kamp; både fagligt og trivselsmæssigt må ordblinde elever kæmpe: Selvom ordblindhed og intelligens intet har med hinanden at gøre, ligger de ordblinde markant under karaktergennemsnittet i alle fag, og mange har følt sig dumme, utilstrækkelige eller til grin. Ydermere ses det, at ordblindheden forfølger dem efter grundskolen. De ordblinde elever afslutter 9.klasse og påbegynder en ungdomsuddannelse i samme grad som kammeraterne, men markant færre gennemfører desværre.

Som gymnasielærer oplever jeg ofte, at ordblinde elever når gymnasiet, før deres ordblindhed diagnosticeres, og de får hjælp. Og det er så blot de heldige – en del ordblinde opdages aldrig.

Jeg foreslår derfor, at vi styrker ordblindeindsatsen i Rebild Kommune med et øget fokus ude på skolerne, uddannelse af flere læsevejledere og efteruddannelse til alle lærere. Samtidigt skal vi sikre, at indsatsen ikke blot bliver strategier på et papir, men udføres på skolerne.

Rebilds ordblinde elever skal have den hjælp, de har brug for, så de får et liv på linje med deres kammerater. Det har de krav på! Hjælp til selvhjælp og en ekstra understøttende hånd til de trængende er god konservativ politik.Kommentarer til artiklen:
Det lyder som en rigtig god ide.
Bente Kondrup, 25-09-2021 11:39:54


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 rebildidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.